Davlumbaz Söndürme Sistemi Kullanımı

  • Davlumbaz Söndürme sistemi mutfakta kullanıcıların olmadığı bir anda çıkan yangınlarda otomatik olarak çalışmak üzere tasarlanmıştır.
  • Yangın Anında söndürme sistemin otomatik olarak çalışmasını beklemeden, manuel butonu kullanarak sistemi çalıştırınız.
  • Davlumbaz ve pişirme cihazlarının yakınındaki personelleri uzaklaştırınız.
  • Mutfak yetkilisine ve itfaiyeye haber veriniz. 

SİSTEM ÇALIŞTIRILDIKTAN SONRA

  • Sistemde kullanılan Kimyasal Söndürme Sıvısı Potasyum Karbonat (K2CO3) Çözeltisi olan FIRE ERASER dır.
  • Fire Eraser bulaşmış gıdaları kontrollü bir şekilde imha edilmelidir.
  • Fire Eraser toksin veya zehirli değildir. Ancak yutulduğunda sağlığa zararlıdır, tahriş edicidir.
  • Fire Eraser bulaşmış yiyecek yanlışlıkla yenilir ise en yakın tıbbi yardım merkezine gidilmelidir.
  • Sistem kullanıldıktan sonra davlumbaz, filtreler, baca ve pişirme ekipmanları Sıcak su ile yıkanarak kullanılabilir.
  • Mutfak kullanılmadan önce Hijyen ve Gıda mühendisi tarafından incelenerek onaylanmalıdır.
  • Söndürme sistemini yetkili servis tarafından yeniden doldurulması ve devreye alınması sağlanmalıdır.
  • Yangın öncesi, yangın anı ve yangın sonrası yaşanan bütün süreçler raporlanmalı varsa kapalı devre kamera kayıtları arşivlenerek işletmenin gelecekteki personel eğitimlerinde veri olarak kullanılmalıdır.
  • Çalışmış sistemi tekrar devreye almak için YETKİLİ SERVİS çağırılmalıdır. Sistem tekrar devreye alınana kadar pişirme cihazlarını ve mutfağı kullanmayınız. 

KULLANICI GÜNLÜK KONTROLLERİ

  • Pişirme cihazları yerleri ve konumları kontrol edilmelidir. Cihazlarda Yer değişikliği veya konumlarında bir değişiklik var ise düzeltilene kadar mutfağı kullanmayınız.
  • Pişirme cihazları üzerindeki Nozulların yönleri kontrol edilmelidir. Nozullar, her pişirme cihazının merkezine doğru konumlandırılmış ve yönlendirilmiş olmalıdır. Konumlarında bir değişiklik var ise düzeltilene kadar mutfağı kullanmayınız.
  • Nozullar ve boru tesisatı üzerine kepçe, tava, maşa vb. ekipmanları asmayınız. (Aksi takdirde nozullardan püskürtülecek söndürme sıvısına engel olacaktır)
  • Mutfak terk edilirken cihazların elektrik ve gaz kaynaklarının kapatılmış olduğu kontrol edilmelidir.
  • Hiçbir pişirme cihazının üzerinde veya içerisinde gıda veya pişirme yağının bırakılmadığı kontrol edilmelidir. 

HAFTALIK KONTROLLER

  • Söndürme sisteminin Manuel buton çekme pimi ve mührü kontrol edilir. Pim yerinden çıkarılmış ya da mühür koparılmış yetkili servise haber verilmelidir.
  • Sistem tüpü üzerindeki Manometre ibresinin yeşil alan içerisinde olduğunu kontrol edilmelidir.
  • Borular, nozullar, dedektörler ve tüpler herhangi bir hasara karşı kontrol edilmelidir.
  • Davlumbaz içi ve filtrelerinin atık yağ boşaltım kanalı her hafta temizlenmelidir.
  • Davlumbaz baca içi aşırı yağlanmaya karşı kontrol edilmeli, uygun olmayan durumlarda mutfak yetkilisine haber verilerek temizlenmesi sağlanmalıdır.